Ljudabsorberande paneler

Vi erbjuder tygbeklädda ljudabsorberande panellösningar för vikväggar och blockväggar men också fristående paneler för montage direkt på vägg.

Med smarta system kan akustiklösningar anpassade till rummets förutsättningar framställas och monteras direkt på plats.

I vikväggar är tekniken integrerad i konstruktionen. På blockväggen är däremot panelerna utanpåliggande. Fristående paneler monteras direkt på vägg eller – vid svåra ljudproblem – även i tak.

Smart teknik - stor variation

Absorbtionstekniken – som utgår från en specialutvecklad, tygbeklädd ljudabsorberande filt – fångar upp och reducerar studsande ljudvågor. Rummets ljudbild "balanseras" och arbetsmiljön uppfattas som lugnare.

Panelernas ljudabsorberande kärna består av återvinningbar polyester och uppfyller på så vis Winabs hållbarhetsmål. Materialet avsöndrar inga toxida ämnen och är inte allergiframkallande.

Panelerna erbjuds med tygbeklädnad i ett stort antal kvaliteter och färger. Vid önskemål om löpande förnyelse kan tyget med enkla handgrepp bytas ut. Sortimentet innehåller även brandklassade tyger. Panelerna kan även användas som anslagstavla eller skrivbordsavskärmare.

Ljudabsorberande paneler passar utmärkt i kontor, skolor och andra offentliga rum där ljudmiljön upplevs som ett problem.